Prikupljanje podataka, Politika kolačića, Kupovina proizvoda u web šopu –

Ukoliko se interesujete za obradu i zaštitu Vaših podataka o ličnosti preko internet stranice www.partybox.rs , ovaj odeljak je pravo mesto za Vas! Mi cenimo Vašu privatnost i posebno vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka o ličnosti. Upravo iz tih razloga ovom Politikom privatnosti na transparentan i lako razumljiv način želimo da Vas informišemo o prikupljanju, upotrebi, prirodi i obimu obrade Vaših ličnih podataka.

 

Odgovornost za obradu podataka o ličnosti u svojstvu rukovaoca snosi:

Naziv: KARNEVAL D.O.O. BEOGRAD,

Adresa: Đorđa Kratovca 67, 11000 Beograd

Matični broj: 21537314, PIB: 111770790

Molimo, pročitajte ovu izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Ova izjava se može menjati, pa preporučujemo da je povremeno proverite.

Politika privatnosti

Politika privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Web sajt www.partybox.rs  možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li iskoristiti neku od usluga koje nudimo opcije (Česta pitanja), nužno je da nam ostavite lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbedimo traženo. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali Vaš zahtev. (Kada se postavlja pitanje, potreban nam je kontakt za povratnu informaciju.) Podaci o ličnosti su svi podaci koji se neposredno ili posredno odnose ili mogu da se odnose na Vas kao fizičko lice. Kao zakonski osnov koji uređuje zaštitu podataka i uslove za obradu Vaših ličnih podataka primenjujemo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018).Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje web sajt koristi lične podatke posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom ovog sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama Politike.

Prikupljanje podataka

Posetite li web sajt www.partybox.rs, naš web provider automatski beleži podatke koju uključuju domen i IP adresu, vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg se pristupilo našem sajtu, vreme pristupa i dužinu posete, strane koje posećujete, ukoliko ste posetili naš web sajt sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta. U slučajevima kada postavljate pitanja ili se prijavite na naš newsletter prikupljamo Vaše privatne podatke. Ti kontakt podaci i pitanja se čuvaju u internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše. Sve podatke koristimo za statističke analize o korišćenju naših stranica, s ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

Napomena: naš web provider ne beleži Vašu e-mail adresu ili bilo koje druge podatke, koji bi se mogli iskoristiti za Vašu ličnu identifikaciju. Možete se isključiti iz beleženja ovih podataka ako ispravno podesite vaš web pretraživač.

S obzirom da profil kreiramo isključivo na osnovu Vaše saglasnosti, u svakom trenutku možete da povučete Vašu saglasnost, brisanjem profila, nakon čega ćemo obrisati sve podatke koje posedujemo o Vama

Maloletnici. Karneval d.o.o. svesno ne prikuplja i ne otkriva podatke o ličnosti maloletnika mlađih od 16 godina. Zastupnicima maloletnih lica preporučujemo da pravilno nadziru maloletnike pod svojim starateljstvom dok vrše pretragu po internetu, a naročito kada je omogućeno ostavljanje ličnih podataka. Ukoliko smatrate da ste nenamerno dostavili podatke o ličnosti, molimo vas da nas roditelji ili zakonski staratelji obaveste o tome i mi ćemo izbrisati vaše podatke o ličnosti.

Dostavljanjem ličnih informacija posetilac Internet stranica razume i slaže se sa činjenicom da bezbednost, integritet i privatnost njegovih podataka ne može biti 100% garantovana i pored toga što Karneval d.o.o. konstantno preduzima sve optimalne mere radi zaštite istih.

Kolačići, politika kolačića i lične informacije koje prikupljaju

Kolačići su male datoteke koje se postavljaju na vaš računar preko web sajtova koje posetite ili određenih poruka e-pošte koje otvorite. Kolačići koje koristimo na web sajtu www.partybox.rs pomažu nam da Vam obezbedimo bolje iskustvo na mreži, pamte vaše parametre i pomažu nam da poboljšamo sajt. Time što pristupate našem web sajtu slažete se da se ova politika kolačića primenjuje kad god pristupite web sajtu, nezavisno od uređaja koji koristite. Korišćenjem našeg web sajta saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju web sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži. Usled nedavnih promena u zakonu, svi web sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Kolačići se koriste za prikupljanje statističkih podataka o tome kako korisnici upotrebljavaju naš sajt. Na primer, za dobijanje uvida u to kako posetioci koriste web sajt tako da možemo da ga poboljšamo u smislu njegove upotrebljivosti. U nekim slučajevima prihvatanje ovih kolačića predstavlja uslov za korišćenje web sajta; odnosno, ukoliko ih onemogućite/blokirate ne možemo da garantujemo kako će naš sajt funkcionisati.

Web sajt www.partybox.rs neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani ni pod kojim uslovima.

Prodaja na daljinu i vaši podaci

Karneval d.o.o. prikuplja nekoliko kategorija ličnih podataka, a u zavisnosti od konkretnog zahteva korisnika/kupaca.

Kupovina/porudžbina u Partybox prodavnici/web sajtu

Kada obavite kupovinu u Partybox prodavnici, putem web sajta, u zavisnosti od slučaja, od Vas se može tražiti da ostavite određene podatke o ličnosti koji su neophodni za zaključenje ugovora o prodaji na daljinu, kreiranje porudžbine ili radi ispunjenja obaveza iz ugovora o prodaji – realizaciji isporuke, naplate i prijema robe.

U slučaju kupovine u Partybox web prodavnicama za isporuku robe na kućnu adresu potrebni su nam sledeći podaci: ime i prezime, broj telefona kao i obavezna tačna adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat).

Kada koristite naše usluge kupovine online putem web sajta pored navedenih podataka dodatno nam je potreban i podatak o Vašoj e-mail adresi, kako bi potvrdili kupovinu i poslali Vam porudžbenicu.

Podatke prikupljene na ovaj način koristimo isključivo radi zaključenja i izvršenja ugovora o prodaji na daljinu, što obuhvata upravljanje i praćenje porudžbina, komunikaciju sa Vama, kao i postupanje u slučaju prigovora ili opomene.

Kako bismo se postarali da proizvodi  koje kupite od nas budu dostavljeni na tačnu adresu, Vaše podatke delimo sa našim eksternim partnerima, a u cilju pružanja odgovarajućih usluga dostave poručenih artikala). Pored naših zaposlenih, u cilju pružanja određenih usluga, Vaše podatke možemo da ustupimo trećim licima  u ovom slučaju samo kurirske službe.

Ukoliko vršite online plaćanje kako bi osigurali sigurnu kupovinu prikupljamo i podatke o izvršenoj transakciji. Online kupovinu možete realizovati i ako niste registrovani na sajtu Partybox, odnosno kao gost. Prilikom plaćanja Vaše narudžbine platnom karticom putem interneta bićete preusmereni na stranicu WSPay. Unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici Banke, a prenos preko interneta u zaštićenoj (kriptovanoj) formi korišćenjem SSL protokola i PKI sistema. Podaci o platnoj kartici ni u jednom trenutku nisu dostupni našem sistemu.

Karneval d.o.o ne obrađuje namerno podatke o ličnosti maloletne dece ispod 16 godina. U cilju prevencije prodaje proizvoda licima mlađim od 16 godina, Karneval d.o.o. prilikom kupovine kao obavezno polje zahteva unošenje podatke o godini i mesecu rođenja. Lica koja su mlađa od 16 godina, ne mogu da kreiraju personalizovane profile na našoj internet stranici. Odraslima se preporučuje da pravilno nadziru maloletnike pod svojim starateljstvom dok pretražuju po internetu, a naročito kada je omogućeno ostavljanje ličnih podataka.